پایگاه اطلاع رسانی آیت الله احمد فرخ فال

درباره ما


حاج شیخ احمد فرخ فال، فرزند محمود، در مهرماه سال 1337 هجري شمسي در خانواده اي مذهبي در شهر اصفهان دیده به جهان گشود.

پدر بزرگ وي مرحوم استاد لطف الله فرخ فال در ادبيات و شعر، شاگردان فراواني داشت و اشعار ارزشمندي را در مدح و منقبت اهل بيت عصمت و طهارت «سلام الله عليهم» سروده است.

پدر او مرحوم استاد محمود فرخ فال در علوم قرآني مهارت هاي زيادي داشت و بعنوان استاد قرآن همواره اقشار مختلف را با قرآن كريم و مفاهيم آن آشنا مي ساخت، وي در تاريخ و شعر، كارشناس ارزشمندي بود و خود نيز اشعار خوبي در رثاي اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام سروده است.

وی نيز از كودكي توسط پدر با قرآن كريم و تاريخ اسلام و أنبياء ،آشنا شد و بعد از تحصيلات عمومي در حالي كه معلم قرائت قرآن كريم بود تصميم گرفت وارد حوزه علميه شود و مراحل ذيل را طي كرد.

1ـ تحصيلات حوزوي را در سال 1354 هجري شمسي در اصفهان شروع نمود و با توجه به آمادگي خوبي كه در فراگيري علوم حوزوي داشت، در سال 1356 به دست مبارك مرحوم حضرت آيت الله خادمي «اعلي الله مقامه الشريف»، ملبس به لباس روحانيت شد.

ادبيات عرب را خدمت متخصصان آن فن و شاگرد مرحوم اديب نيشابوري در اصفهان فرا گرفت و از سال دوم، تدريس پايه هاي تحصيلي گذرانده شده را آغاز نمود.

2ـ با پيروزي انقلاب اسلامي براي تحصيل به حوزه علميه قم مهاجرت و دروس حوزه را نزد اساتيد به شرح ذيل گذراند:

ـ مطول را نزد مرحوم استاد فشاركي.

ـ شرح لمعه را نزد مرحوم آيت الله اشتهاردي .

ـ قوانين را نزد استاد مشكات.

ـ شرح منظومه را در نزد مرحوم آيت الله انص ا ري شيرازي و عرفان نظري را نزد آيت الله حسن‌زاده.

ـ رسائل را نزد مرحوم آيت الله اعتمادي.

ـ مكاسب را نزد اساتيد: دوزدوزاني، پاياني و ستوده.

ـ كفايه را نزد مرحوم آيت الله ستوده.

ـ خارج اصول را نزد آيت الله وحيد خراساني (ده سال).

ـ خارج فقه را نزد مرحوم آيت الله حاج شيخ جواد تبريزي و آيت الله فاضل لنكراني.

3ـ تدريس در قم را از سيوطي و مغني آغاز و در سال 1358 در مدرسه آقانجفي سيوطي و سپس در فيضيه و مدرسه كرمانيها، تدريس مغني را داشت و سپس تدريس لمعه و رسائل و مكاسب را بصورت خصوصي آغاز نموده و درسال 1380 تدريس كفايه الاصول را به صورت عمومي در مدرسه فيضيه آغاز كرد و پنجمين دوره تدريس كفايه را در سال تحصيلي 95ـ1394 نيز ادامه داد و در سال تحصیلی 95-96 تدریس خارج فقه واصول را در حوزه علمیه آغاز نمود.

4ـ مدرك سطح چهار را در سال 1376 از مركز مديريت دريافت نمود.

5ـ در سال 1369 در معاونت آمار و بررسي براي دوساعت در روز مشغول شد و با مديريت حضرت آيت‌الله استادي به عنوان معاون آمار و بررسي معرفي گرديد و پس از دوسال، با حفظ سمت آمار، به‌عنوان معاون حوزه‌هاي علميه شهرستان ها معرفي گرديد.

در زمان مديريت حضرت آيت الله مقتدايي، مأموريت تفكيك صف حوزه از ستاد به‌عهده وي گذارده شد و سپس در سال 1390 به عنوان مدير حوزه علميه استان قم منصوب گرديد.

6ـ مسئوليت مجمع عمومي اساتيد سطح عالي و خارج جامعه محترم مدرسين طي دو دوره، توسط اساتيد به او واگذار گرديد.

7ـ تأليفات وي عبارت است از : «حكم الغنا والموسيقي»، «حكم النظر والتستر»، «الاطعمة و الاشربة في الفقه الاسلامي»، «دانسته‌ها و بايسته‌ها در حرمين شريفين».

لازم به ذكر است كه حكم الغنا و الموسيقي و دانسته ها و بايسته ها چاپ شده است.

8ـ وي داراي هفت ماه جبهه بوده و درسال 1359 در جبهه دارخوين خوزستان مورد اصابت گلوله از ناحيه فك و گردن قرار گرفت.