پایگاه اطلاع رسانی آیت الله احمد فرخ فال

احکام مدیریتی استاد حاج شیخ احمد فرخ فال

استاد حاج شیخ احمد فرخ فال تدريس در قم را از سيوطي و مغني آغاز و در سال 1358 در مدرسه آقانجفي سيوطي و سپس در فيضيه و مدرسه كرمانيها، تدريس مغني را داشت و سپس تدريس لمعه و رسائل و مكاسب را بصورت خصوصي آغاز نموده و درسال 1380 تدريس كفايه الاصول را به صورت عمومي در مدرسه فيضيه آغاز كرد و پنجمين دوره تدريس كفايه را در سال تحصيلي 95ـ1394 نيز ادامه داد و در سال تحصیلی 95-96 تدریس خارج فقه واصول را در حوزه علمیه آغاز نمود. ایشان ضمن تدریس در حوزه در سمت های مختلفی مشغول به خدمت گردیدند که تعدادی از احکام انتصاب ایشان در ذیل می آید.
51599 نمایش | در تاریخ : 1396/8/6 | در موضوع : احکام مدیریتی

استاد حاج شیخ احمد فرخ فال در سال 1377 با حکم حضرت آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر محترم وقت حوزه های علمیه قم، و با موافقت و تصویب شورای عالی حوزه علمیه به سمت معاون امور شهرستان های مرکز مدیریت حوزه علمیه قم منصوب شدند.

دلسوزی و توانمندی ایشان در حوزه های علمیه سراسر کشور موجب صدور احکام مدیریتی گوناگونی برای ایشان از جمله اعطای سمتی با عنوان مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه گردید. وی در سال 1389 با  حکم آیت الله مرتضی مقتدایی با هدف ایجاد انسجام در اداره مراکز مستقل و دفتر برنامه ریزی و نظارت، مسئولیت تشکیل شورای هماهنگی مراکز و دفاتر مستقل به ایشان واگذار گردید.

این استاد سطوح عالی و خارج حوزه به منظور پیگیری و تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله العالی و فرهنگ سازی بیانات راهگشای معظم له در ابعاد ساختاری و محتوایی حوزه های علمیه، ماموریت یافتند تا در راستای طراحی و برنامه ریزی نشست های علمی و فرهنگی با بهره گیری از نخبگان علمی و فرهنگی حوزوی جهت تبیین و تشریح مطالبات رهبری و فرهنگ سازی در این زمینه اقدام نمایند، که از فعالیتهای وی در این زمینه می توان به ایجاد ستاد هماهنگی بین نهادهای حوزوی در راستای تبیین و تشریح منویات مقام معظم رهبری، تشکیل کمیته هماهنگی متشکل از معانت های آموزش، پژوهش، تبلیغ، تهذیب، دفتر برنامه ریزی و نظارت و سایر معاونت ها و مدیریت ها حسب موضوع و سرانجام پیگیری مستمر جهت عملی ساختن مطالبات مقام معظم رهبری نام برد.

جایگاه رفیع حوزه علمیه قم در جوار بارگاه ملکوتی کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، ظرفیت بسیار عظیم رشد و گسترش فرهنگ غنی تشیع موجب شد تا ایشان با هدایت و اشراف شورای عالی و الهام گرفتن از نظرات ارزشمند مراجع عظام تقلید دامت برکاتهم، از این فرصت ها استفاده گردد؛ از این رو وظایف و ماموریت های جدیدی توسط مدیر وقت حوزه های علمیه حضرت آیت الله مقتدایی در سال 1390 به ایشان واگذار و به عنوان مدیر حوزه علمیه استان قم منصوب گردید. از جمله این وظایف اجرای کلیه مصوبات شورای عالی حوزه های علمیه و مرکز مدیریت حوزه های علمیه، ارتباط موثر و تعامل شایسته با مراجع عظام تقلید دامت برکاتهم و شخصیت های علمی و فرهنگی برجسته، تفکیک مدیریت حوزه علمیه استان قم و صف مربوطه، از مرکز مدیریت حوزه های علمیه و استقرار آن، پیشنهاد معاونین حوزه علمیه استان قم به شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه، تعیین و صدور حکم مدیران واحد ها و مراکز  تابعه مدیریت حوزه علمیه استان و نظارت بر عملکرد آن ها، ارائه گزارش عملکرد مدیریت حوزه علمیه استان به شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه، برقراری ارتباط موثر با مدیران استانی و مدیریت های مرتبط در استان قم در چارچوب مصوبات، امضای مدارک تحصیلی طلاب طبق آئین نامه های مصوب در اختیار وی قرار گرفت.

با تاسیس معاونت بین الملل حوزه های علمیه در جهت حضور جدی تر حوزویان و دانشوران حوزه در عرصه های فرهنگی جهان و نیاز سنجی فرهنگی کشورها و تجهیز علمی فضلاء و در راستای انجام تکلیف ارائه فرهنگ حیات بخش اسلام ناب به جهانیان، حاج شیخ احمد فرخ فال در کنار دیگر مسؤلیتهایشان ، توسط حضرت آیت الله مقتدایی به عنوان یکی از صاحب نظران در شئون فرهنگی بین الملل و عضو شورای راهبردی بین الملل حوزه های علمیه  در معاونت بین الملل حوزه های علمیه  منصوب شدند.

از آنجا که امروزه بشریت بیش از هر دوره، تشنه ناب ترین معارف اسلامی بوده و تبلیغ دین مبین اسلام توسط مبلغان راستین قطعا مایه احیای دین گشته و نوید بر آمدن آخرین خورشید هدایت بشر را به دنبال دارد؛ امر اعزام مبلغ در مناسبت های تبلیغی با همت و مدیریت مجموعه ای از نهاد های دینی و فرهنگی میهن اسلامی، شکوه و رونق خاصی به این رسالت بزرگ بخشید.

ایشان پیرو یکی از مهمترین خواسته ها و مطالبات مقام معظم رهبری دامت برکاته مبنی بر متمرکز کردن، هم اندیشی و اتحاد فی مابین نهاد های تبلیغی ، بحمد الله توانست نقش به سزایی را در راه اندازی دبیرخانه شورای سیاست گذاری تبلیغ ، ایفا نماید. که یکی  از برکات مهم آن را می توان شکل گیری ستاد ساماندهی و هماهنگی تبلیغ و کمیته های تخصصی  می باشد، که به واسطه ی این عملکرد بایسته و شایسته مورد تقدیر حضرت آیت الله حسینی بوشهری قرار گرفت.

در راستای اجرای مصوبات شورای عالی حوزه های علمیه، مبنی بر واگذاری امور شورای فناوری اطلاعات حوزه های علمیه به مرکز مدیریت، استاد فرخ فال در سال 1392 به عنوان دبیر شورای فناوری اطلاعات حوزه های علمیه منصوب شده و با مدیریت صحیح شورای مذکور، به برنامه ریزی های لازم و بهینه در چارچوب مصوبات شورای عالی و دستور العمل های ابلاغی پرداختند.

در سال 1393 بر اساس اساسنامه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه های علمیه با حضور حضرت آیت الله حاج شیخ محمد یزدی رئیس شورای عالی جامعه مدرسین، آیت الله مرتضی مقتدایی قائم مقام جامعه مدرسین، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری معاون جامعه و روحانیت، اعضای جامعه مدرسین و با حضور اکثریت اعضاء مجمع عمومی و پس از رسمیت با حضور اعضای هیئت رئیسه سِنی، حجج اسلام و المسلمین آقایان محمد حسین شریفی رئیس، سید مهدی حسینی بیان نائب رئیس، و سید محمد میر احمدی و مجید تلخابی منشیان جلسه و پس از توضیحات برنامه های کاندیداها و بر اساس ماده 5 فصل سوم تشکیلات مجمع عمومی که قبلا به تایید شورای عالی جامعه مدرسین رسید؛ حاج شیخ احمد فرخ فال به عنوان "رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم" انتخاب گردیدند تا در خدمت بیشتر به اسلام و انقلاب اسلامی و عمل به شرح وظایف و اختیارات مندرج در اساسنامه مجمع، برای دوره های آینده حسب ماده 11 اساسنامه مجمع عمومی عمل نمایند.

این استاد مبرّز حوزه در زمان مدیریت آیت الله علیرضا اعرافی مدیر محترم حوزه های علمیه در سال 1396 با عنایت به سوابق علمی و مدیریتی، تعهد و تجارب ارزشمند و موثر ، به ویژه در ساماندهی و اداره موفق مدیریت حوزه علمیه استان قم در ابعاد مختلف طی سالیان متمادی و همچنین توانمندی در ارائه نظرات و ایده های نو و کارشناسی در عرصه ها ی متناسب با ماموریت های حوزه های علمیه، به موجب حکمی به سمت "مشاور عالی مدیر در امور کلان علمی و مدیریتی حوزه های علمیه و عضو رسمی شورای معاونان و شورای طرح و برنامه مرکز مدیریت حوزه های علمیه" منصوب شدند.

وی در تاریخ ۱۳۹۶/۰۹/۱۲ طی حکمی از سوی آیت الله یزدی رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  به عنوان مسئول ستاد هشتمين دوره انتخابات مجمع نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه علميه قم منصوب شدند. در بخشی از حکم آیت الله یزدی خطاب به ایشان آمده است:
«.... باتوجه به مراتب فضل، تعهد، مهارت و تجربه مفيد جنابعالي در امور هماهنگي و ارتباطات با طلاب و فضلاء، جنابعالي را به عنوان مسئول ستاد هشتمين دوره انتخابات مجمع نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه علميه قم منصوب مي‌نمايم‎.‏
اميد است با هماهنگی معاونت جامعه و روحانيت جامعه مدرسين كه متولي اين امور مي‌باشد و ساير مراكز و بخش‌هاي مربوطه در چارچوب آئين‌نامه ‌انتخاباتي مجمع نمايندگان، وظايف محوله را به نحو شايسته به انجام رسانده و در حسن برگزاري انتخابات مجمع موفق و مؤيد باشيد.»

آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیرحوزه‌های علمیه در تاریخ هشتم خرداد ماه 1402، در حکمی ایشان را به عنوان قائم مقام  مدیرحوزه‌های علمیه در امور استان‌ها و شهرستان‌های مرکز مدیریت حوزه به مدت دو سال منصوب نمود.


برچسب ها :

نظرات

ارسال دیدگاه ها

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد ، پر کردن همه فیلدها اجبار است.
خطا : نظر شما ثبت نشد
ارسال انجام شدنظر شما با موفقیت انجام شد