پایگاه اطلاع رسانی آیت الله احمد فرخ فال

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین تشریح کرد:

چگونگی روند انتخاب و معرفی اعضا شورای عالی حوزه

آیت الله فرخ فال، چگونگی تشکیل شورای عالی حوزه های علمیه و همچنین روند انتخاب اعضای این نهاد را تشریح و از آن به عنوان مهم ترین مرکز سیاست گذار حوزه یاد کرد.
52572 نمایش | در تاریخ : 1399/2/25 | در موضوع : آخرین اخبار

آیت الله فرخ فال در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به پایان فعالیت دوره هفتم شورای عالی حوزه های علمیه در نیمه خردادماه اظهار کرد: شورای عالی حوزه های علمیه، دستگاهی سیاست گذار است که پس از پیروزی انقلاب با انتصاب سه نفر از سوی امام خمینی(ره)، سه نفر از سوی حضرت آیت الله گلپایگانی و سه نفر از سوی جامعه مدرسین با عنوان شورای مدیریت حوزه علمیه قم کار خود را آغاز کرد.

رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: پس از ارتحال امام خمینی(ره) و انتخاب حضرت آیت الله خامنه ای به عنوان ولی فقیه، ایشان در سخنانی بیان کردند شورای مدیریت به شورای سیاست گذاری تبدیل و مدیریت از سیاست گذاری جدا شود.

وی افزود: بنابراین پس از سخنان رهبر معظم انقلاب، شورای مدیریت حوزه علمیه قم به شورای عالی حوزه علمیه قم تبدیل و مرحوم آیت الله مؤمن نیز به عنوان نخستین مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه انتخاب شد.

آیت الله فرخ فال در زمینه چگونگی انتخاب اعضای شورای عالی حوزه های علمیه گفت: اعضای شورای عالی حوزه های علمیه از سوی جامعه مدرسین به رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید پیشنهاد داده می شوند و پس از تأیید افراد از سوی مراجع تقلید و رهبر معظم انقلاب به عنوان اعضای شورای عالی حوزه های علمیه معرفی می شوند.

وی خاطرنشان کرد: شورای عالی حوزه های علمیه دارای دبیرخانه است که کارهای مقدماتی همانند دستور جلسات همچنین پیگیری مصوبات شورای عالی را انجام می دهد و مدیر حوزه های علمیه نیز عضو شورای عالی به شمار می رود.

رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه به جایگاه شورای عالی حوزه های علمیه اشاره کرد و گفت: از زمان تشکیل شورای مدیریت حوزه علمیه قم از سوی امام خمینی(ره) و تشکیل شورای عالی حوزه های علمیه از سوی رهبر معظم انقلاب تا به امروز، نظر امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید بر این بوده که این شورا به عنوان بالاترین دستگاه سیاست گذاری روحانیت در کشور عمل کند.

وی افزود: بنابر نظر رهبر معظم انقلاب باید آنچه که مربوط به تصمیم گیری، امور کلان و سیاست گذاری حوزه های علمیه کشور است، در شورای عالی حوزه های علمیه سیاست گذاری شود البته به غیر از حوزه علمیه خراسان که دارای شورای سیاست گذاری جداگانه ای است.

آیت الله فرخ فال ادامه داد: به عبارت دیگر هدایت و سیاست گذاری تمام مدارس و حوزه های علمیه به غیر از خراسان از سوی شورای عالی حوزه های علمیه انجام خواهد شد و آنچه که مربوط به اداره حوزه های علمیه است از سوی مدیریت حوزه های علمیه پیگیری و مواردی که لازم باشد در شورای عالی تصویب و از سوی مدیریت اجرا شود.

وی با بیان این که رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار با اعضای شورای عالی حوزه های علمیه خرسندی خود را از گزارش ارائه شده از سوی اعضای شورا اعلام کردند، افزود: دوره جدید شورای عالی حوزه های علمیه باید در جهت حفظ و حراست حوزه های علمیه حرکت کند، حرکتی که منجر به حفظ تمامی شؤون روحانیت شود.

رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که دوره هشتم شورای عالی حوزه های علمیه باید در جهت انقلابی ماندن این حوزه انقلابی حرکت کند، اظهار کرد: در دنیای امروز متشابهات و مصادیق مختلفی برای نظام و اسلام بیان می شود اما فقط اسلام ناب محمدی(ص) مورد تأیید مراجع تقلید و رهبر معظم انقلاب است.

وی ادامه داد: ما به دنبال اسلامی ناب محمدی هستیم و چنین اسلامی نه آمریکایی است و نه لندنی بلکه اسلامی است که از همه پیرایه ها و پیوست های غلط و ملاحظات استکبار جدا است؛ روحانیت سردمدار اسلام ناب است که شورای عالی حوزه های علمیه اسناد بالادستی آن به شمار می رود که تاکنون در زمینه حفظ و حراست از اسلام ناب در حوزه های علمیه به خوبی عمل کرده است.

آیت الله فرخ فال در بخش دیگری از گفت وگوی خود با رسا با اشاره به فعالیت های شورای عالی حوزه های علمیه در ایام شیوع ویروس کرونا، تبیین کرد: روحانیت در ایام شیوع ویروس کرونا در جهت سلامت جامعه هر کاری که در توان داشت اعم از تعطیلی مساجد و مراسمات مذهبی همچنین غسل و تدفین فوتی های کرونایی را انجام داد و قطعا در این جهت تدابیر شورای عالی و مدیریت حوزه کارساز بوده است

 

برچسب ها :

نظرات

ارسال دیدگاه ها

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد ، پر کردن همه فیلدها اجبار است.
خطا : نظر شما ثبت نشد
ارسال انجام شدنظر شما با موفقیت انجام شد